18-04-2019 / nieuws /
Het onmogelijke waarmaken!

Conclusion tijdens MxHacks

Op 15 april vond de hackathon MxHacks plaats op Mendix World. Tijdens dit 24-uurs hack-festijn mocht Conclusion niet ontbreken. Met een team van 4 collega’s van Conclusion BAM, Amis en Conclusion Digital hebben wij ervoor gezorgd dat een prachtig idee werd vormgegeven.

Na een gezamenlijke start met een ontbijt hebben we eerst gebrainstormd om te komen tot een idee om uit te werken.

De case

We hebben meegedaan aan een case om hulp te bieden in een vluchtelingenkamp door de inzet van technologie. Doel was om hulpverleners efficiënter te laten werken en ervoor te zorgen dat problemen  sneller zouden worden opgelost.

 

Stel je een plek voor waar duizenden mensen elke dag aankomen en een verblijfsvergunning aanvragen. Stel je voor dat jouw dochtertje daar helemaal alleen zou eindigen. Als ouder kun je alleen maar hopen dat ze opvalt in de menigte en dat er voor haar gezorgd zal worden.

Zou het niet fijn zijn als je als maatschappelijk werker in een registratiekamp werkt en je je alleen maar zou hoeven te concentreren op de mensen die de hulp het meeste nodig hebben. Van alleenstaande kinderen tot zieke ouderen, zij hebben extra aandacht nodig om ervoor te zorgen dat ze worden opgevangen en veilig zijn.

 

In de praktijk zou dit op het volgende neerkomen:

 
Een push notificatie komt binnen op de tablet. Het lijkt erop dat iemand hulp nodig heeft. Wie zou het zijn? Het gaat om een meneer met een groene jas. Laten we kijken of we hem in de menigte kunnen vinden.... Daar is hij.

 

Meneer, hoe gaat het met u? Heeft u hulp nodig?
Ik heb pijn, mijn voeten doen veel pijn.
Kunt u met mij naar het medische opvangspunt lopen?
Ja.

Oké, laten we een paar dingen documenteren. Dan zorg ik ervoor dat u behandeld wordt. Na het vastleggen van een paar gegevens wordt de persoon begeleid naar de plek waar hij de hulp kan krijgen en worden zijn gegevens overgedragen.

Aanpak tijdens de hackathon

Na de eerste ideeën te hebben verzameld zijn we gestart met een belronde richting diverse hulporganisaties om te toetsen of onze oplossing hen zou kunnen helpen. Dat was het geval! Men geloofde echter niet dat het haalbaar was dit in zo’n korte tijd te realiseren. We werden nog net niet uitgelachten – dit is onmogelijk.

 

Challenge accepted!

 

Net zoals tijdens een normaal project hebben we ook nu onderscheid gemaakt in de core van de applicatie en functionaliteit die we zouden kunnen toevoegen als we tijd over zouden hebben. Juist dankzij de samenstelling van het team waren we in staat om te focussen op de diverse specialismen.

Media

Gedurende de dag hebben we nog diverse workshops gevolgd waarin bepaalde concepten werden uitgelegd. Rond het vallen van de nacht zag je wel dat teams even een tukje gingen doen om vervolgens de volgende ochtend weer terug te komen. Wij zijn de hele nacht doorgegaan en hebben ons voorbereid op onze pitch. Het was namelijk gelukt. We hebben het onmogelijke gemaakt!

 

Om tot een werkende oplossing te komen gebruikten we diensten van Google, Azure, OneSignal en verwerkten videofeeds van Raspberry Pi.

Helaas gingen we niet met de 1e prijs naar huis, maar we hebben wel een oplossing gerealiseerd die dicht bij het Conclusion DNA zit.

 

Namens het Conclusion hack-team
Anthony, Jeroen, Jurjan and Gertjan