Maatwerk

Modelgedreven applicatie platform

Conclusion heeft de strategische keuze gemaakt om haar dienstverlening op het vlak van maatwerk applicatie ontwikkeling te baseren op een aantal, zorgvuldig geselecteerde technologieën. Binnen Conclusion BAM worden hiervoor de platformen van Mendix en OutSystems gebruikt. De keuze voor het juiste platform voor een applicatie is echter van meerdere factoren afhankelijk. Denk hierbij in technische zin aan de architectuurmogelijkheden om ervoor te zorgen dat de applicatie met dezelfde snelheid doorontwikkeld kan worden als waarmee het initieel gebouwd is. Verder is de ondersteuning voor het ontwikkelen van complexe mobiele applicaties van belang en tot slot de ondersteuning voor het ontwikkelen van op maat gemaakte responsive schermen. Verder is het verstandig om de businesscase in een toekomst perspectief van een aantal jaren te zien, waarbij het verwachte budget voor doorontwikkeling een rol gaat spelen.

 

Modelleren

Beide platformen combineren de voordelen van maatwerk (flexibiliteit en ruimte voor complexe informatieverwerking) met de snelheid, stabiliteit en robuustheid van een standaardoplossing. Men werkt daarbij model gedreven: Applicaties worden visueel gemodelleerd in plaats van geprogrammeerd in code. Die werkwijze stelt Business en IT in staat om samen, in een kort tijdsbestek een werkende applicatie te realiseren. Dit geldt onder ander voor gebruikersschermen, gebruikersinteractie, applicatielogica, business rules, datastructuur en verschillende integraties (interfaces naar andere applicaties).

 

 

Hoge productiviteit en gecontroleerde flexibiliteit

De structuur van de platformen in combinatie met een modelmatige opzet van de applicatie zorgen ervoor dat een applicatie op basis van voortschrijdend inzicht aan te passen of uit te breiden blijft. De volledige ondersteuning van de applicatie levenscyclus van requirements definitie, realisatie, deployment, beheer, feedback tot het gecontroleerd doorvoeren en naar productie brengen van wijzigingen maakt het iteratief realiseren en wijzigen van een oplossing tot een gegeven. Deze gecontroleerde flexibiliteit van de systemen in combinatie met de eerder genoemde kenmerken vertalen zich bovendien in een zeer hoge snelheid van ontwikkelen.

 

 Wil je meer weten over dit onderwerp?
Bel Daniƫlle Graat
06-52337988